ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΟΣ

Κουτουλούφος, ή αλλιώς χαζούλης.

Το κουτουλούφος σαν λέξη έχει τις ρίζες της στην παλιά Ελλάδα, αλλά και στην νεότερη

Η λέξη κουτουλούφος στην σύγχρονη Ελλάδα του σήμερα, παραπέμπει άμεσα σε ένα διευθυντικό στέλεχος, διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών. Έχει κυριολεκτικά, παρελάσει και περάσει από όλες σχεδόν τις ασφαλιστικές και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία Δεν είναι τυχαίο ότι τον κυνηγάνε ολοι.. Δεν είναι τυχαίο επίσης το ότι έφυγε από παντού, στο αποκορύφωμα κάθε επιτυχίας, λίγο πριν το σούρουπο, δηλαδή βράδυ. Τώρα ήδη ψάχνει την επόμενη ασφαλιστική που θα μεταβεί. Αν και δεν υπάρχει άλλη ασφαλιστική, λένε τελευταίες πληροφορίες. Έχει πέρασει από όλες.

Ενώ κάποιοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες, μήπως και μεταπηδησει σε άλλο κλάδο.

 

Ας γίνουμε ομως πιο συγκεκριμένοι.

 

Το στέλεχος αυτό αποτελεί σήμερα έμπνευση για όλους τους νεότερους, μα παράλληλα αποτελεί και συνιστώσα αναδρομής για κάποιους παλαιότερους.

 

Είναι πασίγνωστο εδώ και πολλά έτη, πως στην Λέξη κουτουλούφος, με το που την ακούει κάποιος, κατευθείαν σκέπτεται τον Χρήστο τον Μήλο, ο οποίος πολύ ισχυρίζονται, πως είναι συνυφασμένος με την λέξη αυτή. Κάποιοι δε, ισχυρίζονται πως το κουτουλουφος είναι και το πραγματικό του όνομα. 

Αυτό βεβαίως φτάνει στα όρια του μεταφυσικού.

 

Δυσκολεύεται ακόμα και η ίδια η επιστήμη να δώσει σαφή απάντηση. Πρώτα γεννήθηκε η λέξη κουτουλούφος και μετά ο Χρήστος ο Μήλος; Ή πρώτα ο Χρήστος ο Μήλος και μετά ο κουτουλούφος.

 

Κάποιοι σύγχρονοι φιλόσοφοι ισχυρίζονται, πως ο κουτουλούφος είναι ο ίδιος ο Χρήστος ο Μήλος.

 

Η αλήθεια είναι πως ακούει περισσότερο στο όνομα κουτουλούφος, για όσους εχουν την τιμή να τον ξέρουν, παρά στο όνομα Χρήστος, το οποίο την στιγμή που κάποιος ευγενής τον αποκαλέσει έτσι , αργεί να ανταποκριθεί ο ίδιος (ο Χρήστος). 

Λόγω μίας σχετικής αργής εσωτερικής εγκεφαλικής αργοπορίας που τον διέπει,. Αυτόν όπως και όλους τους ασφαλιστικούς συμβούλους και δη αυτούς που μεγαλούργησαν στον κλάδο.

 

Είναι παράδοξο και εντυπωσιακό ταυτόχρονα, πώς στην Λέξη κουτουλούφος ανταποκρίνεται άμεσα. Χωρίς σκέψη. Ενώ διατηρεί δηλαδή αυτό το αποβλακωμένο ύφος, στο άκουσμα : ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΟΟΟ, γυρνάει τόσο άμεσα, τόσο χαρούμενα, που αμέσως στο μυαλό σου καρφώνεται η σκέψη, πως αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε για αυτό το όνομα.

Ανταποκρίνεται πλήρως ενώ θετικά σχόλια συνοδεύουν την ανταπόκρισή του.

Μια εκθαμβωτική λάμψη βγαίνει από το πρόσωπο του. Μια μαγευτική εικόνα σε ταξιδεύει μέσα από τα θολά κόκκινα μάτια του. Ενώ το χαμόγελο παραμένει καρφωμένο στα χείλη του και το χαζό του ύφος μετατρέπεται σε εκθαμβωτική απαράμιλλη γοητεία.

 

Είναι πραγματικά συγκινητικό. 

Χρήστος Μήλος, ένας σύγχρονος Κουτουλουφος

 

ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΟΣ 

Ετοιμολογια: Άνω γλυφαδιωτης, γέννημα θρέμμα, με βαθιές ρίζες από Αμφιλοχία. Χρήστος Μήλος

Ένας παρεξηγημένος ασφαλιστικός σύμβουλος.

 

Με Εκτίμηση

Γατσώρης Κωνσταντίνος

Αδερφικος φίλος